05 mai 2009

Sambra oilor sau Stamba politicienilor?

Unul din evenimentele "mondene" ale sfarsitului de saptamana a fost in jud. Satu Mare , la Certeze:  Sambra Oilor (Dex: Întovărăşire în vederea aratului sau a alcătuirii unei stâne pentru văratul oilor), care mai mult a semanat cu o Stamba Politicienilor (Dex: A se da în stambă = a-şi arăta fără să vrea proasta creştere; a se face de râs), si sa va spun de ce cred eu asta.

.

Ati vazut voi la televizor vreo oaie sau vreun cioban ratacit care sa explice ce inseamna pentru el sambra oilor? Nu. In schimb i-am vazut cu totii acolo pe presedintele Basescu si pe Geoana cu discursuri oficiale despre oi si importanta lor in societatea romaneasca (la Bucuresti profesorii erau in greva), discursuri pe care le-au ascultat o turma de oi rosii si una cu oi portocalii si cateva capre galbene ratacite.

.

Fiecare sarbatoare campeneasca sau obicei local a inceput sa fie un bun prilej pentru politicieni de a se da in stamba, ce treaba au Basescu si Geoana cu plecatul oilor la munte? Astea sunt principalele griji ale primilor 2 oameni in stat in timp de criza? 

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu