31 martie 2009

Emil Boc, un primar repetent la finanţări europene

Romania are prim-ministru...
.
Da, e acela care face "prioritatea nr.1, din prioritatea prioritatii".
.
E acela care trambita in fiecare zi cate ceva . . . nou, crede el, dar care nu face nimic din ceea ce ar trebui sa faca.
.
E acel prim-ministru, sau mai bine zis, singurul prim-ministru, pe care l-a avut Romania pana acum, care are trecut in fisa postului doar sa critice guvernul anterior. E intodeauna nemultumit, de tot ce-l inconjoara, stati linistiti vorbeste gura fara el.
.
Mai jos e un fragment dintr-un articol din Cotidianul de astazi, un articol din care reiese ce prim-ministru mic la stat si tare-n clanta avem.
.
40% dintre romanii il merita, ceilalti trebuie sa-l suportam pe incompetentul asta.
.
„Nu sunt mulţumit de absorbţia fondurilor UE“, declara Boc recent. Premierul are de ce să fie nemulţumit: Primăria Cluj-Napoca a reuşit să atragă, în cei patru ani în care chiar el a fost primar, doar 350.000 de euro. În aceeaşi perioadă, Bacăul obţinea peste 200 de milioane, iar Timişoara - 65 de milioane de euro.
.
Primăria clujeană a reuşit să atragă, între 2004 şi 2008, puţin peste 350.000 de euro din fonduri nerambursabile. Până în 2007, de finanţarea europeană s-a ocupat, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, o singură persoană. Pentru aceeaşi perioadă, primăria unei comune din Cluj a atras 3 milioane de euro, Bacăul a atras aproximativ 205 milioane de euro. Între 2004 şi 2008, potrivit raportului de final de mandat al fostului primar Emil Boc, care se află pe site-ul primăriei, instituţia pe care acesta o conducea a reuşit să atragă, prin proiecte proprii de finanţare, câteva sute de mii de euro.
continuare aici
.
comentarii?

.