21 aprilie 2009

Hristos A Inviat

Hristos A Inviat,
.
Dupa ceva vreme in care nu am reusit sa mai scriu pe blog din motive personale, am revenit si sper sa continui in fiecare zi.
.
Observ in ultimii ani, ca singura grija crestineasca a romanilor e sa mearga la biserica in seara de Inviere sa i-a lumina si cam atat(in general).Cred ca doar la tara mai raman oamenii pana spre sfarsit sau sfarsitul slujbei.
.
Nu e ciudat sa astepti un an de zile, unii mai tin si post, fiecare cat poate, pentru a merge doar sa iei lulmina si apoi sa mergi acasa si sa te bagi la mancat?
.
Nu e ciudat ca nu mai sunt respectate traditiile de odinioara? Nu stiu, dar eu chiar cred ca suntem responsabili pentru transformarea Invierii intr-o plimbare de jumate de ora in care mergi sa iei Lumina de la biserica, si daca ramai ai sa vezi ca raman spre sfarsit doar tu, preotul si cateva batrane.
.
Acolo unde ati facut voi Invierea a iesit preotul si a inconjurat biserica de 3 ori? Eu am facut Pastele la bunici si inca se mai respecta, dar am auzit si despre locuri in care s-a renuntat la aceasta traditie.
.
Prieteni va doresc 40 de zile de pace si liniste interioara.

,