22 februarie 2009

"smeker" de Bahlui

            E incredibil ce se poate  intampla pe soselele patriei!

         Sambata ma indreptam dinspre Pd. Ros spre Bvd. Poitiers, cand pe pasarela Bucium, in timp ce incercam sa evit craterele din carosabil, ma tot claxona unu cu un BMW X5 - cred ca era grabit si gropile din asfalt nu erau mare lucru pt masina lui. In fine, reuseste sa ma depaseasa in cateva secunde, si opreste brusc in fata masinii mele, se da jos din masina si se indreapta spre mine, dau geamul  jos si atunci observ cine e: inginerul Ovidiu Alexandru - inginer cadastrist (cel putin 100kg), pe care am ocazia sa-l vad cam o data pe saptamana la OCPI Iasi, acolo unde lucrez. In momentul ala am realizat ca daca il cunosc, va intelege mai usor ca nu avem cum sa ma dau cu masina din fata lui, pasarela fiind aglomerata la ora aia. Nici nu cobor bine geamul ca si raman uluit de cei iesea din gura....venind spre mine. Nici macar nu am mai avut timp sa-i explic ce s-a intamplat ... si in timp ce incerca sa imi aduca aminte de mama, ma si trezesc cu un pumn in fata(stati linistiti nu am nici o vanataie) , se urca apoi in masina lui si pleaca in tromba.

         Am ramas pentru cateva secunde uluit si nu puteam sa-mi explic ce s-a intamplat, apoi am realizat ca degeaba incercam sa-i blamam sau sa-i invinovatim pe cei care ne fac de ras in Italia,  Spania sau pe rromi, cand noi inca mai avem de lucru cu intelectulaii care circula pe "drumurile patriei", cu cei care inca nu au inteles ca in 2009 nu se mai rezolva nimic cu "Pumnul", ci doar ii faci pe ceilalti de langa tine sa inteleaga ca faci parte din acea categorie care trebuie marginalizata de societate, "D-le Inginer" Ovidiu Alexandru.

       Va imaginati ce s-ar fi intamplat  daca se atingeau masinile, ii raspundeam verbal la fel de primitv sau in locul meu era o femeie ???

    

       ...sper sa nu aveti parte in trafic de astfel de "smekeri": de Romania, de Bahlui sau de Ovidiu Alexandru!