11 martie 2009

PSD + PDL = domnu' fie cu ei

Asta numesc eu o relatie bazata pe incredere si respect reciproc.
.
In contextului unui an electoral, PSD-istii au ascultat de divinitate si isi ascut dintii. . . si nici nu au stat prea mult pe ganduri, daca ar fi sa ne luam dupa declaratiile liderilor celor 2 partide(geoana si basescu). . . si ce declaratii.
.
Mai nou se aude ca Geoana & company o sa i-o traga drept in sfantul acord cu FMI lui Basescu, pe motiv ca nu au fost consultati in initierea acestui acord sau ca preafericitu' marinar si cu al lui arhanghel Boc nu au justificat necesitatea unui asemenea acord.
.
Fata de cele prezentate mai sus . . . cu voia si iertarea Domnului, am curaj sa fac pariu ca putini PSD-isti si PDL-isti vor putea tine un post curat, spiritual si sufleteste, si sunt sanse mari ca spovedania Pastelui sa nu-i mai prinda in tandem la guvernare.
.
Domnu' fie cu voi . . .
.

.

Oscarul si indienii

Aseara, dupa mult timp, am vazut un film . . . unul foarte bun.
Este vorba despre filmul Slumdog Millionaire, cel care a reusit sa castige nu mai putin de 8 premii Oscar la diferite categorii, inclusiv premiul la categoria “cel mai bun film”.
.
Este un film extraordinar despre . . . tot ce inseamna societatea indiana, despre modul in care traiesc(SUPRAVETUIESC) cei de acolo, despre o frumoasa poveste de dragoste, despre multe alte lucruri, lucruri care noua aici, in Romania anului 2009, ni se par lucruri banale. Ar trebui sa constientizam ca nu suntem singuri pe mapamond.
.
Asa ca prieteni . . . nu ratati ocazia sa vedeti unul din cele mai bune filme ale cinematografiei mondiale:
.
.
Am sa va atasez cateva date despre India:
-Suprafata: 3.287.590 km2
-Asezarea geografica: 8?0 - 37?0 N, 6?85" - 97?25" E
-Populatia: 846.302.688 locuitori
-Densitatea populatiei: 247 locuitori/km2
-Capitala: Delhi, 8.375.188 locuitori
-Cel mai mare oras: Calcutta 10.916.272 locuitori
-Limbi oficiale: hindi si engleza
-Produse importate: titei, piese de masini, grau, fier, otel, produse chimice, ingrasaminte
-Produse exportate: pietre pretioase, imbracaminte, ceai, minereuri de fier, produse din iuta, fire de bumbac, -bunuri de constructii
-Moneda oficiala: rupie (1 rupie=100 paisa)
-Produsul intern brut: 450.493.000.000 dolari SUA
-Forma de stat: republica federala
.
VIZIONARE PLACUTA
.

LSGG - traditia merge mai departe

Aseara mi-am facut timp si mi-am vizitat prietenii geografi si geologi la sedinta LSGG (Liga Studentilor Geografi si Geologi) si va marturisesc faptul ca sunt mandru de ce am construit acolo si de echipa care continua sa faca din LSGG una din cele mai frumoase ligi studentesti din Iasi.
.
Cand am facut primii pasi pentru infiintarea ligii, impreuna cu Ana Florescu si Vali Varlan, nu credeam ca vom ajunge sa fim atat de buni si de apreciati in facultate si in universitate. Prin munca, zile si nopti daruite ligii am ajuns sa creem o echipa care poate sa asigure continuitate tuturor ideilor si proiectelor "geo-geo".
.
Vreau sa-i felicit pe toti cei care acum duc traditia si spiritul de echipa mai departe si fac posibil ca liga sa fie pentru unii a doua casa, o casa in care traieste, cum spunea un prieten de-al nostru, Guru, . . . o mare familie. LSGG este o mare familie!
.
Pentru cei care veti vrea sa vedeti ce fac geografii si geologii LSGG va invit sa accesati pictograma din bara laterala, sau apasati . . . aici
.
Va doresc o dimineata in spiritul "geo-geo"
.