09 mai 2009

Aniversare europeana cu fast politic mioritic

Ca astazi este 9 Mai - ziua Europei cred ca stiu majoritatea romanilor, dar cati ani de unitate europeana sarbatorim noi astazi, cred ca stim foarte putini dintre noi, si la fel de putini stiu si din cei care astazi sunt in campanie pentru un loc in Parlamentul European.

.

59 de ani implineste, iar data de 9 mai - Ziua Europei - este data care marchează primii paşi către crearea a ceea ce în prezent este Uniunea Europeană cu 27 de state membre şi aproximativ 500 de milioane de oameni.În urmă cu 59 de ani, la Paris, pe fondul ameninţării izbucnirii unui al Treilea Război Mondial care să cuprindă Europa, ministrul francez de externe Robert Schuman a citit presei internaţionale o declaraţie prin care propunea Germaniei, vechi inamic al ţării sale, dar şi altor cinci state europene, să contribuie la realizarea 'unei solidarităţi de facto' şi să pună 'bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii'

.

Dar ceea ce a fost astazi in Romania, ma pune in ipostaza de a ma intreba daca chiar meritam sa fim in Europa? Geografic, da, si doar atat.

.

Astazi mai toate partidele si-au lansat cum au stiut ele mai bine candidatii pentru Parlamentul European, dar ce a iesit din gura unor lideri politici "mioritici" te pune iar in ipostaza de a te intreba daca chiar si geografic meritam sa facem parte din Europa?

.

La Iasi Vadim se autopropune presedintele Romaniei si il lanseaza pe primul cioban al tarii pentru functia de premier. Va imaginati cum ar arata o astfel de Romanie Europeana?

.

La Bucuresti, presedintele Basescu le impartaseste celor 5000 de membrii PDL din sala Palatului ca PDL este singurul partid care nu-si injura presedinte. Asa crede el . . . eu cred ca-l injura si romanii, vreo cateva milioane 

.

Si tot la Iasi, Prostanacul Geoana le transmite raspicat celor prezenti, majoritatea de aceiasi valoare, ca ceilalti sunt "niste mici pitici pe langa ei", e adevarat d-le geoana, daca va referiti la incompetenta si prostia de care ati dat si dati dovada in toti acesti ani de cand sunteti dvs si partidul asta de fosti comunisti la putere, de vreo 20 de ani.

.

La Multi Ani Europa, La Multi Ani Romania, La Multi Ani romani de pretutindeni...

.

Un comentariu:

  1. [in afara subiectului]. Sunt onorat de linkul catre blogul meu. Pentru a fi, insa, la curent cu ceea ce scriu te invit pe www.danga.ro/blog

    Multumesc,
    Marius DANGA

    RăspundețiȘtergere