13 martie 2009

despre bucuresteni, elena udrea si cocosii ei

Am sa redau, mai jos, un fragment din Academia Catavencu in care te crucesti de cum reusesc unii sa se imbogateasca pe spatele si pe nervii soferilor, si nu numai. Un articol despre cum poti gestiona o afacare de milioane de euro chiar daca ajungi sa ocupi o functie publica, sau cum pot edilii nostrii sa-si schimbe atitudinea imediat cum ajung la putere.
.
Daca v-ati intrebat vreodata de ce-si permite elena udrea gentii de zeci de mii de euro . . . citind articulul nu trebuie sa gandesti prea mult pentru a intelege modul si simplitatea de a face bani
.
"Traian Băsescu, Răzvan Murgeanu, Adriean Videanu. Fiecare din cei trei a încălcat legea pentru ca Dalli, firma înfiinţată de Dorin Cocoş, să deţină, de zece ani încoace, monopolul pe parcările din Bucureşti. Mai întîi, primarul general Băsescu s-a făcut – timp de un mandat! – că nu vede că acest contract fusese prelungit ilegal de predecesorul său, Viorel Lis.
.
Apoi, Răzvan Murgeanu, ca primar general interimar, a semnat o nouă prelungire ilegală a contractului. Următorul primar general, Adriean Videanu, a avut şi el orbul cocoşilor, deci nu a avut nimic de obiectat. Imperiul Dalli, cucerit loc cu loc de parcareÎn 1995, Dalli avea concesionate 1.866 de locuri de parcare la suprafaţă.
.
Doisprezece ani, cîteva adiţionale şi şmenuri mai tîrziu, avea 3.245 de locuri de parcare la suprafaţă şi 2.508 subterane. În total, 5.753 de locuri. În ceea ce priveşte banii, iată un exemplu: în decembrie 2006, a dat Primăriei patru miliarde de lei vechi, adică 100.000 de euro. Sumă incredibil de mică dacă avem în vedere cifra de afaceri din 2004, de aproximativ patru milioane de euro.
.
O fi mult, o fi puţin? O fi foarte mult? Păi, e, normal că e. Cum să nu fie dacă preiei în exploatare toate parcările din Bucureşti, nu faci nici o investiţie din cele prevăzute în contract („aparatura de distribuţie a tichetelor, amenajarea spaţiilor de parcare, semnalizarea orizontală şi verticală a locurilor de parcare, monitorizarea şi supravegherea video a fluxurilor de circulaţie în zona parcajelor mari din zonele aglomerate“) şi nu faci altceva decît să angajezi oameni care să încaseze banii?

cititi continuarea articolului . . . aici
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu