11 octombrie 2009

Care mai este mandria ta de a fi roman?

Nu mai departe de aseara, am realizat ca nu mai insemnam mare lucru in fotbal, fiind total absenti in partida cu Serbia, nu mai avem un Hagi sau un Gica Popescu cu care se ne mandrim ca sunt romani, cu manelistii si figurantii actuali ai nationalei cu siguranta nu te poti mandri.

Nu aveti senzatia ca Romanica noastra e o tara care ne ofera momente din ce in ce mai rare de bucurie si de mandrie, ca suntem romani? in sport ne antrenam ca in evul mediu: gimnastii romani se antreneaza cu galeata, patinatorii pe podea, etc si vom ajunge sa nu avem cu cine sa-i inlocuim pe Hagi, Nadia Comaneci si Ilie Nastase.

Nu mai avem mandria sa spunem ca avem o tara frumoasa, si nu ca nu ar fi foarte frumoasa, ci pentru ca in comparatie cu altii, noi pe a noastra o distrugem zi de zi prin nesimtirea si nepasarea noastra, si daca nu o distrugem . . . o vindem pe bani putin.

Aveti mandria sa va laudati cu politicienii nostri, cu primarii nostrii cu presedintele nostru, ca vor sa faca din Romania o tara cu adevarat europeana si competitiva, care prin actiunile lor sa ne ofere, noua, bucuria de a fi romani?

Tu mai ai mandria de a fi roman?

.

Un comentariu: