06 aprilie 2009

Romania : o tara de "bananieri"

Am senzatia din ce in ce mai des, si din ce in ce mai profunda ca suntem o tara de "bananieri", ca sa nu spun . . . prosti. Si aici ma refer la toti aceia care cred ca lucrurile se indreapta intr-o directie buna, care cred ca e normal ce se intampla acum in tara asta, care cred ca intre 2004 si 2008 a fost mai rau ca acum, care cred ca au vazut totul.

.

Nu am fost niciodata un fan "gigi", dar ce se intampla acum depaseste cu mult puterea de intelegere a multor romani, si nu pun la indoiala actul de justitie, ci manipularea de la adevaratele probleme ale tarii.

.

L-ati ma vazut la televizor pe Marian Sarbu(ministrul muncii) sa mai vorbeasca despre somaj, disponibilizari si greve ale muncitorilor din tara, a mai auzit cineva de popoviciu, a mai auzit cineva cum a facut ioana basescu milionul de euro ca sa-si i-a apartament de 500 mp?

.

Si cei de dincolo de prut si-au dorit democratia . . . dar acei tineri studenti, colegi de-ai nostrii de  facultate, au fost invinsi de sistem si de bunici, de un sistem cat un partid comunist de mare care stiti ce slogan a avut in aceasta campanie electorala? "Moldova Europeana - O construim impreuna" - asta da slogan comunist.

.

Daca Becalii poate fi considerat pericol public de catre justitie si tinut in arest, Iliescu cum a fost considerat in cei 20 de la revolutie ? de e inca in libertate? te intreb pe tine "cetatean" al acestei tari care crezi tot ci se arata la televizor si auzi la radio, si sa nu-i considerati pe acei tineri de dincolo de prut "bananieri" pentru ca ei macar au avut curajul sa iasa in strada, "bananierii" sunt aici, sunt langa noi, langa tine.

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu